Selektori

SELEKTORKA – dokumentarni filmovi preko 50 minuta

Jovana Nikolić je glavni producent višestruko nagrađivanih dokumentarnih filmova Pogrebnik (2013), Kavijar konekšn (2008) i Nacionalni park (2006), sva tri premijerno prikazana u Amsterdamu (IDFA). Doktorirala je menadžment i produkciju dokumentarnih filmova u uslovima nepovoljnim za kulturni razvoj na Fakultetu dramskih umetnostI u Beogradu. Izabrana je 2017. godine u zvanje docenta na Akademiji umetnosti u Beogradu. EAVE i Berlinale Talents alumna.

SELEKTORKA – dokumentarni filmovi do 50 minuta

Iva Plemić-Divjak je filmska i festivalska producentkinja. Studije produkcije završila je na FDU u Beogradu, a valorizacije filmskog nasleđa u Parizu. Dokumentarcima se posvetila kao producentkinja i distributer međunarodno nagrađivanog Cinema Komunisto, Mile Turajlić, te kao izvršna producentkinja filma Druga strana svega, pobednika IDFA 2017. Tokom 10 godina, producirala je Festival „7 Veličanstvenih“. Trenutno producira tri filma Mladena Kovačevića i zamenica je predstavnika Srbije u EURIMAGES.

SELEKTOR – kratki igrani film (nacionalna selekcija)

Ivan Stefanović je diplomirao filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Učestvovao je na Martovskom filmskom festival sa filmovima Rugalice i ubice (1994) i U nedogled (1998). Predaje filmsku režiju na FDU. Režirao je igrane serije LiftOno naše što nekad bejašeBela lađaCvat lipe na BalkanuSamac u brakuJedne letnje noći i filmove Paket aranžman i Kad ljubav zakasni.

SELEKTORKA – eksperimentalni film i video art

Marta Popivoda je filmska rediteljka i video umetnica. Završila je filmsku režiju na FDU i magistarske studije eksperimentalnog filma na UDK u Berlinu. Inicijatorka je projekta ilegalni_bioskop i umetnička direktorka festivala savremenog eksperimentalnog filma, REZ. Njen umetnički rad predstavljen je na brojnim festivalima i izložbama, u zemlji i inostranstvu (MSU, Beograd; MoMA, Njujork; Tate Modern, London). Dobitnica je nagrade za vizuelne umetnosti, koju dodeljuje Akademija umetnosti u Berlinu, kao i nagrade „Edit Rus Haus“ za mlade medijske umetnike.

SELEKTORKA – animirani film

Iva Ćirić (1983) saradnik na predmetu Animacija na Fakultetu primenjenih umetnosti. Bavi se ilustracijom i animacijom. Od 2014. je umetnički direktor animiranog festivala Balkanima. Autor je četiri kratka animirana koji su prikazani na međunarodnim festivalima animiranog filma i bila član žirija i član selekcione komisije na Festivalu u Hirošimi (Japan), Varni (Bugarska), Monstri (Portugal), Animanimi u Čačku.

SELEKTOR – Kratki igrani film – međunarodna selekcija

Maša Nešković je diplomirala filmsku i televizijsku režiju na FDU. Režirala je (po sopstvenim scenarijima i kao koautor) 11 kratkih igranih filmova i 12 dokumentaraca kratkog i srednjeg metra. Njeni filmovi prikazivani su i nagrađivani na internacionalnim filmskim festivalima, uključujući i Martovski festival (Bez traga – nagrada za najbolji kratki igrani film u domaćoj selekciji). Trenutno je u postprodukciji svog debitantskog dugometražnog igranog filma
Asimetrija.

SELEKTOR  – Kratki igrani film – međunarodna selekcija

Nenad Popović je diplomirao na Katedri za filmsku i TV montažu na FDU. Radi kao asistent na svojoj matičnoj katedri od 2016. godine.  Reditelj je kratkih dokumentarnih filmova. Radio kao montažer na kratkim igranim i dokumentarnim filmovima u produkciji Centra za vizuelne komunikacije „KVADRAT“. Član je tima Festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“. Radio kao umetnički direktor 63. izdanja Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.