Prijave

Martovski festival (Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma), jedan od najdugovečnijih evropskih filmskih festivala, svoje jubilarno izdanje dočekuje u trenutku najvećeg uspeha srpskog dokumentarnog filma, odnosno glavne nagrade za Milu Turajlić u Amsterdamu. Nadovezujući se na višegodišnji uspešni koncept stvaranja uslova za proizvodnju domaćih dokumentarnih, kratkometražnih igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova Filmskog centra Srbije, Martovski festival u organizaciji Doma omladineBeograda, sa Markom Popovićem, rediteljem i producentom, kao umetničkim direktorom i Bobanom Jevtićem, dramaturgom, kao specijalnim savetnikom, biće 65. put održan od 28. marta do 1. aprila 2018. godine.

Glavni cilj Martovskog festivala i ove godine biće da pruži platformu, pre svega  domaćim filmskim autorima, ne samo za predstavljanje filmova gledaocima, već i za povezivanje sa evropskim i regionalnim producentima, fondovima, televizijama, filmskim profesionalcima i novim tehnološkim trendovima.

Svi domaći producenti i autori svoje filmove mogu da prijave do 5. februara 2018. godine, preko sajta www.martovski.rs.

Prijave su završene.


Kategorije u kojima domaći filmski stvaraoci mogu prijaviti svoje filmove su: dokumentarni do 50 minuta, dokumentarni preko 50 minuta, TV dokumentarni, kratki igrani, animirani, eksperimentalni film i video art.

Konkurs je otvoren i za autore i produkcije iz inostranstva, za selekciju međunarodnog takmičarskog programa u kategoriji za kratki igrani film.

Svi prostori Doma omladine Beograda postaće tokom 5 dana Martovskog festivala mesto podrške domaćim autorima, tačka susreta filmskih profesionalaca i pasioniranih gledalaca, prostor za brojne projekcije, radionice i predavanja, mesto razgovora, dogovaranja i razvoja novih ideja, upoznavanja novih tehnologija, ukrštanja mišljenja i razmene kreativnih energija.


Martovski festival – Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd, koji je i pokrovitelj Festivala.